Már szerepelt kenyér recept a blogon, de, muszáj újra megörökítenem...
...s csak azért cipó, mert fele mennyiségből készült...
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 ek. olaj
3.5 dl langyos víz
6 g élesztő
6 g só
11 g cukor
Kenyérsütőben dagasztatom, kézzel dagasztom, majd kelesztetem. Kelesztés után nyújtom, hogy a levegő buborékok kikerüljenek a tésztából, formázom, majd pihen 50 percet. Megint nyújtás, formázás, ilyenkor szoktam "beirdalni", majd ismét 50 perc pihi. Utána előmelegített sütőben jénaiban sütöm 1 órát.
Mielőtt jénaiba teszem, tejjel lekenem a tetejét!
Fedővel együtt sütöm, és a sütés vége előtt kb. 10-15 perccel veszem le róla, had legyen szép színe.
2 megjegyzés:
Jaj, de szép! Még sose mertem...
Mekkora jénait használsz?...és lehet ostoba kérdés... kikened valamivel a jénait?
Nagyon köszönöm!
1.5 l-eset.
Nem ostoba a kérdés!Margarinnal, majd lisztezem.
Megjegyzés küldése