Márványsütemény az alaprecept.
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt
1 sütőpor
2.5 dl tej
1 vaníliás cukor
reszelt citromhéj
csipet só
...2 ek. kakó
2 ek. cukor
2 ek. tej
A krémhez:
1 l tej
2 vaníliás puding
2 nagy tejföl
6 ek. cukor
2 vaníliás cukor
fahéj a tetejére
Elkészítés:
A margarint felhabosítjuk, felváltva belekeverjük a cukrot és a tojásokat.
A sütőport összekeverjük a liszttel, és lassan a margarinos masszához adjuk.
Beleöntjük a tejet, és a többi "fűszerrel" jól összedolgozzuk.
A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez keverjük a kakaót, a 2 ek. cukrot, és
a 2 ek. tejet.
A világos tészta 1 részét margarinnal kikent, és kilisztezett tepsibe
öntjük, majd erre öntjük a kakaós tésztát, ismét a világos tésztát, és így
rétegezzük, amíg a tészta tart.
Erre kerül a megfőzött puding/még melegen/.
Előmelegített sütőben 220 °C-on 30 perc alatt megsütjük.
Még melegen rákenjük a tejfölt, amibe belekeverjük a cukrot és vaníliás cukrot, megszórjuk fahéjas cukorral, és hagyjuk kihűlni.
Annyit változtattam rajta, /amúgy nem is én lennék/, hogy nem rétegeztem, hanem kanalanként pakoltam a tepsibe cikk-cakkosan, a pudingot 5 dl tejjel főztem fel-bár ez kevésnek bizonyult; vödrös tejfölt használtam és nem méregettem, 4 ek. porcukrot használtam, ill. fahéj helyett kakaóval szórtam meg a tetejét.
Tűpróbáig sütöttem.
1 megjegyzés:
Ilyet már én is készítettem, nagyon fini!
Én sem rétegeztem, kanalaztam, de úgy is írta a recept.
Pusz!
Megjegyzés küldése