2012. december 29., szombat

Újabb kenyértörés...avagy jénaiban sült kenyér...

Ha már a múltkoriban elmaradt a belső fotó, most pótolom.
Fincsi, ropogós kenyeret kaptunk a szokásos receptből.
A gép megdolgoztatása után még én is átgyúrtam, kelesztettem a tésztát. 1 órán keresztül sütöttem 160 °C-on hőlégkeveréses sütőben, és ott is hagytam kihűlni. Krisztának hálás vagyok 1-1 fázisért a folyamatban.
A Férjem kérése alapján a kenyérsütő mától sütésre nem; dagasztásra, kelesztésre használható.
~Neki az abban készült/sült kenyér túl sűrű~
Íme a fotók:


4 megjegyzés:

admin írta...

Hát most már tényleg nekem is kell egy ilyen gépezet... :-)

Pocilakóra várva írta...

Szeretnéd, az tuti! :)

Névtelen írta...

Óhó, de szépek a kenyereid! Én is sütőben sütöm a magam által dagasztottat. Na, de azt mondd meg nekem, a jénaiban Te fedelével vagy anélkül sütsz? A másik az, hogy előmelegítem az edényt, de akkor az átrakáskor megereszkedik a tészta és nem lesz ilyen szép magas a kenyerem.
Te hogyan? Kérek egy kis szakmai tanácsot! Köszi!

Pocilakóra várva írta...

Nyulacska!
Köszönöm!
Írtam Nálad! :)