2014. szeptember 19., péntek

Kicsit bonyolult...

Az egész...
Ültünk bent a Doki irodájában, és ugye még a múltkoriban beszélgettük, hogy alapítványira kellene tenni a transfert, mert ez lenne az utolsó TB támogatott beültetésünk, és ha ne adj Isten nem sikerül, utána minden bizonnyal képtelenek lennénk összeszedni 535.000 Ft-ot...de a transfer napján megbeszéljük.
Ahhoz képest, ma kellett döntenünk...vagyis nem döntöttünk, hanem már kész tényként fogadott ez a hír minket...
...amit alapjáraton még meg is ért az ember lánya...de folytatva a következő mondattal...azért lesz így jobb, mert nem marad fagyasztott...mi van??
Már kezdtem nem érteni a dolgot...
Rá is kérdeztem, hogy ennyire nem jók a petesejtek? Azt a választ kaptam rá, hogy a petesejteket még tisztítják...
3 embriót vissza akar rakni, de ha elmegyünk blasztóig, lehet, hogy csak 1-/2/ marad.
Kérdeztem azt is, hogy ő melyiket javasolja? Mondtam, hogy blastocysták még nem voltak...rendben, akkor az lesz...ha eljutunk/nak odáig...
Melyik a jobb? "Ha embrió volnék, utólag megmondanám"...
Férjem feltette azt a kérdést, ha nem sikerül, hogyan tovább? Vizsgálatok? /tudom, persze, ezt nem nekünk kellene mondani.../ "Sikerülni fog!"
Talán kissé antiszoc. lettem...

4 megjegyzés:

FElla írta...

6-ból 3 vagy 2 az nem rosz, nálunk még a hiper-szuper donorpetesejttel is 2/6 lett és azt mondták ez a normális eredmény.
Én blaszto párti vagyok amúgy (tehát inkább 5 naposan nézzék meg hogy melyik a legjobb) és azt gondolom hogy az a magyarországi gyakorlat hogy mindent lefagyasztanak 3 naposan az önáltatás (vagy üzletszerzés). Itt csak 6 napos blasztot fagyasztanak, de azok fel is ébrednek.
A frissből kell megterhesedni!!!

pataharang írta...

csakis blaszto!!! Szerintem nagyobb százalékban maradnak meg mint a három naposak. Mondjuk két fagyi blaszto lefagyasztva még pluszba nem volna rossz!

Névtelen írta...

Szia,

Nekunk amellett kellett donteni, h 2-t 2 naposan (Fr.o-ban ez a szokas, nem 3 napos) v varunk es 1-t (vagy 0-t!) 5 naposan ultetnek be. 9-bol ennyi maradt, fagyasztasra semennyi... Mi a 2 mellett dontottunk, arra gondolva, h nalam jobban "erzik" magukat, mint a laboratoriumban... Nekunk ez bejott, olyannyira, h 2-n lettek (1-re mondtak, h van nemi esely). De persze nagyon nehez dontes - mi is csak neztunk, h mi van, 5 perc alatt dontsunk (kozben meg majdnem bepisiltem, kb alig tudtam koncentralni, mert transzfer napjan igy kellett). Persze "ellenpeldat" is tudok...
Mindenesetre szurkolok!!

Tamko NS-e

Pocilakóra várva írta...

Köszönöm Nektek, hogy vagytok!