2012. augusztus 12., vasárnap

Finom, könnyű tekercs...





Receptje:

Hozzávalók:

1 kg liszt /50 dkg finom, 50 dkg rétes/
2 cs. élesztő
6 dl tej
2.5 dl olaj
2 ek. cukor
1 ek. só
~Pontosan mérjük ki!~

Töltelék~változatos
Édes: lekvár, túró, esetleg gyümölcsös túró; kakaó
Sós: virsli-sajt, szalonna, sonka, gyroshús
...és amit talál az ember lánya :)
+ 1 tojás a kenéshez.
 
Elkészítése:
Hivatalosan az élesztőt fel kellene futtatni. Azért csak kellene, mert én ugye szárított élesztőt használok mindenhez, ehhez is.
1 tálba beletesszük az 1 kg lisztet, 1 ek. sót, hozzátesszük a 2.5 dl olajat, és az élesztős tejet.
Jól kidolgozzuk, és 6 egyforma cipót formázunk belőle.
1-1 cipót kb. 30-40 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és 16 darabbá vágjuk szét.
A háromszögekbe beletesszük a hozzávalókat, és a szélesebb végét kissé meghúzzuk, és úgy tekerjük fel.
1 tojást felverünk, tetejét megkenjük, sajtot is szórhatunk rá.
Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben sütjük.
Légkeveréses üzemmódban 180-200 °C-on sütjük kb.15 percig/




2 megjegyzés:

Rita írta...

úúúúú, és jól látom, hogy lekváros? nyámiiiiiii:P

Pocilakóra várva írta...

Jól látod...bár az a vége...:)